Obavijest za javnost 

+387 36 770 303

Obzirom da su članovi Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Doma zdravlja "Rama" stupili u štrajk, te o istom dali objavu i preko medija, kao ravnateljica ove javne ustanove osjećam obvezu informirati javnost o sljedećim činjenicama.

Povećanu plaću liječnicima i stomatolozima Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije dogovorio je i potpisao s Ministarstvom zdravstva rada i socijalne skrbi i Premijerom HNŽ-a. Međutim, sredstva za ovo povećanje nisu osigurana. Zbog navedenog smatram da doktori medicine i  stomatologije svoje nezadovoljstvo trebaju usmjeriti prema potpisnicima KU. Naglašavam da uvećanje sredstava koje smo dobili, uglavnom od ZZO, nedovoljan za poštivanje potpisanog KU sa Strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije, ali to nema nikakve veze sa plaćama drugih zdravstvenih djelatnika i uposlenika.

Kadrovsku politiku i politiku zapošljavanja nigdje u svijetu ne vodi sindikat već rukovodstvo institucije. Tako je bilo, i biti će i ubuduće i u Domu zdravlja Rama.

Kao ravnateljica i kao liječnica suglasna sam sa borbom liječnika i svih zdravstvenih djelatnika za veće plaće i bolji status. Međutim, mi smo svi tu radi naših  pacijenata i ne smijemo dozvoliti narušavanje njihovih prava. Ako nista drugo, i za mjesec štrajka doktori medicine i stomatologije će primiti svoje plaće i naknade za dežurstvo i to, nadamo se, u iznosima koji su određeni novim KU. Uprava i ravnateljica Doma zdravlja vode pregovore sa ZZO, Vladom HNŽ-a i Općinom Prozor-Rama kako bi osigurali potrebna sredstva za sve djelatnike po njihovim Kolektivnim ugovorima (Kolektivni ugovor doktora medicine i stomatologije i Kolektivni ugovor ostalih zaposlenih u zdravstvu).To ih dodatno obvezuje na pružanje usluga svojim pacijentima. 

Sa cjelokupnom problematikom upoznati ću na sljedećoj sjednici  i Općinsko vijeće Prozor- Rama i cjelokupnu javnost.

                                                                                                                       Ravnateljica

                                                                                                                   Dr. Mara Anđelić