Obilježen Svjetski dan zdravlja 

+387 36 770 303

Svjetski dan zdravlja (engl. World Health Day) obilježava se 7. travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Prva Svjetska zdravstvena skupština koju je organizirala Svjetska zdravstvena organizacija održana je 1948. godine. Odlukom skupštine 7. travnja određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine.

Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tokom cijele godine.

Povodom Svjetskog dana zdravlja u Domu zdravlja Rama održano predavanje o važnosti prehrane, tjelesne aktivnosti i higijene za naše zdravlja. Učenici od 1 do 5 razreda OŠ  "Ivan Mažuranić" Gračac, PŠ Ustirama u sklopu projekta "Briga za zdravlja školske djece". S učiteljicom Magdalenom Jeličić i učiteljom Draganom Tadićem posjetili su Dom zdravlja Rama.

U sklopu posjete osim navedenog predavanja obišli su ordinacije pedijatra, dr. ORL (uho, grlo, nos) i stomatologa. posjetu su završili konzumacijom zdravih namirnica.

Druženje je bilo ugodni i nadam se korisno za sve.

 

Povezane fotografije