Dom zdravlja "Rama" održao predavanja u OŠ "Ivan Mažuranić" Gračac 

+387 36 770 303

U OŠ ¨Ivan Mažuranić¨Gračac održano predavanje u sklopu projekta:

Promocija zdravlja i zdravih stilova života u cilju prevencije bolesti srca, krvnih žila, dijabetesa i malignih bolesti

Danas je u prostorijama škole Gračac održano predavanje za učenike, roditelje, djelatnike škole u sklopu projekta: Promocija zdravlja i zdravih stilova života u cilju prevencije bolesti srca, krvnih žila, dijabetesa i malignih bolesti.
Predavanje su priredile ravnateljica Doma zdravlja Rama Mara Anđelić, dr. med. spec. pedijatar i Ivona Kuraja, mag. nutricionizma.
Cilj projekta je unapređenje zdravlja učenika, povećati svijest o važnosti očuvanja zdravlja te načinima zaštite zdravlja, promicanje zdravih životnih navika i stilova života, smanjenje broja osoba s prekomjernom tjelesnom težinom i kroničnim bolestima te odgajanje mlade generacije za zdraviju budućnost.
Ovo je samo jedno u nizu korisnih predavanja koje kroz školsku godinu planiraju provesti djelatnici Doma zdravlja Rama zajedno s obrazovnim intuitucijama na nivou naše općine, a u sklopu spomenutog projekta.
Učenici su pokazali zanimanje za ovu temu te vjerujemo da će ove aktivnosti imati pozitivne učinke u smislu stjecanja zdravih životnih navika kod naših učenika.

Pravilan odnos i suživot s prirodom temeljna je odrednica čovjeka kao bića. Vraćanje prirodi je temelj zdravog stila života. Upoznavanjem zdrave hrane koja se može naći i zdravo uzgajati u našem okruženju temelj je opstanka čovjeka u suvremenom društvu.

OŠ ¨Ivan Mažuranić¨Gračac.

www.ramski-vjesnik.ba

Povezane fotografije